Over Kennel von der Leibrücke

Onze kennel herbergt Rottweilers en Barbets. Henk is vanaf jongs af aan al begaan met honden. Zijn grote liefde is toch wel de Rottweiler. De eerste heeft hij kunnen kopen toen hij 16 was. Na verschillende honden heeft hij zijn eerste “echte” fokteefje in 1999 gekocht van Rudy Breepoels uit België (Kennel aus Adelsdorf). Dit was Yirka aus Rosenflüss. Haar moeder was Vienna aus Adelsdorf en haar vader Falco von der Teufelsbrücke. En van “Von der Teufelsbrücke” hebben wij onze kennelnaam afgeleid nl. “Von der Leibrücke”.

De Barbet is er bijgekomen omdat we nog een ander soort hond erbij wilden hebben. De Barbet was een vergeten hond. Derhalve een grote uitdaging voor ons. Hier komt nog bij dat deze hond vanwege zijn niet verharende vacht, vaak geschikt is voor allergische mensen. Ik (Walda) was erg allergisch voor allerlei dieren en dingen, maar ik had geen last van de Barbet. Derhalve een zeer geschikte hond voor mij. Vanwege de angst dat de allergie later misschien alsnog de kop op zou steken heb ik me laten behandelen met een NMT therapie. Door deze therapie heb ik nu zelfs geen last van de Rottweilers. Maar iedere allergie is anders, maar dit is mijn ervaring.

Heden hebben we een aantal prachtige honden waar we in de toekomst hoge verwachtingen van hebben. Zowel met de Rottweilers als met de Barbets. Bij het fokken van de Rottweilers is ons doel om eerlijke, gezonde en sociale honden te verkrijgen. Een perfecte hond is er niet maar wel streven wij naar werklust en goede kwaliteit. Bij het fokken van de Barbet willen wij naar het oude type  terug, d.w.z. niet zo super groot en een vacht zonder extreme krul.

Uiteraard trachten wij mooie, passende en verantwoorde combinaties te maken, waarbij gezondheid en karakter voorop staan. Het opgroeien van de puppy’s geschiedt met veel zorg, aandacht en liefde. De pups groeien bij ons op in huiselijke kring. Graag maken wij kennis met mogelijke nieuwe eigenaren zodat wij bij het selecteren van de pups weten welke pup bij welke nieuwe eigenaar het beste past en natuurlijk kunnen wij dan ook rekening houden met hun wensen.

Graag nodigen wij u uit om eens rond te kijken op onze website om zo een indruk te krijgen van onze honden en hun eventuele nakomelingen.

Voor informatie staan wij u altijd graag te woord.

Henk en Walda