Waarom wij voor Authentic Barbet kiezen.

De Barbet was een vergeten hond. In 2005 waren er zo wereldwijd nog maar ongeveer 1000. Deze uitdaging die zochten wij. Daarbij kwam ook nog dat de Barbet vanwege zijn vacht (het niet verharen) geschikt kan zijn voor allergische mensen. Ook dat is een prettige bijkomstigheid. Bij het fokken van de Barbet streven wij ernaar om het authentieke type Barbet te verkrijgen. Dat wil zeggen, niet zo super groot en een vacht zonder extreme krul.

In 2005 kocht Henk zijn eerste Barbet. Een teefje Aubey genaamd. Een hond uit het eerste gefokte nest Barbets in Nederland. In 2006 kwam daar Boree di Barbochos Reiau de Prouvenco bij. Een Barbet van de zuiverste, oude lijnen, geïmporteerd uit Frankrijk. Uit deze combinatie werd onze Ashley von der Leibrücke geboren. In 2007 kwam Chouffe erbij. Een prachtige zwarte reu met een authentieke moeder.

Uit onze nestjes van 2009 en 2010, in welke wij zeer succesvolle combinaties hadden met Compay en Charly de la Serve de la Chapelle d’Alexandre van Elaine Fichter, zijn 2 ‘bonte’ Barbets geboren, welke wij uiteraard aan onze Barbets hebben toegevoegd. De eerste authentiek geboren ‘bonte’ Barbets sinds jaren (Babaloo en Cousteau von der Leibrücke). Ook in ons nest van 2011, wederom een combinatie met een hond van Elaine Fichter, is het weer gelukt om een bonte hond te verkrijgen. Het moge duidelijk zijn dat onze ‘bonte’ honden een visitekaartje zijn van onze kennel.

Inmiddels is het ons ook gelukt om de zandkleurige variant van de barbet te verkrijgen. Een leuke ervaring om uit de door ons gebruikte lijnen de oude kleuren naar boven te krijgen.

Trots zijn wij ook op het feit dat wij een geïmporteerde hond uit Canada hebben kunnen toevoegen aan onze kennel. Een dochter van Ursus di Barbochos Reiau de Prouvenco. Deze buitenkans is ons gegund door Paula Ballak.

Onze honden hebben een geweldig sociaal karakter, doen het leuk op shows en hebben diverse titels op hun naam.

In verschillende landen van de wereld lopen er nakomelingen van Barbets van “Von der Leibrücke”.

Door het geringe aantal mensen wat echt verliefd is op de authentieke Barbet en alles er voor over heeft om de oude bloedlijnen te laten overleven zijn wij blij met de samenwerking met deze mensen.

Daarom hebben wij het Authentiek Barbet Charter getekend.

Henk Hilbink en Walda Brands

“Von der Leibrücke”

 

Onderaan deze pagina, kunt u meer informatie inzien over de Authentic Barbet. Als deze niet goed wordt weergegeven kunt u het document ook downloaden.

 

Authentic Barbet
Word – 278,1 KB
BarbetHERITAGE2016
PDF – 11,0 MB